Wij gaan alleen
voor echte parels!

Over Harderwijn

Harderwijn is gespecialiseerd in het midden- en topsegment van de Italiaanse, Duitse en Portugese wijnen. Onze wijnen kopen wij rechtstreeks in bij wijnhuizen. Wij richten ons op topwijnen met expressie en karakter van druivenras, grond, klimaat en wijnmaker. Hierbij streven wij naar een juiste prijs- kwaliteitsverhouding.

Over Petra

Italië is mijn land. Ik ga er vaak naartoe en al jaren verken ik samen met mijn man de wijngebieden in met name Noord-Italië. Meestal gaat dit gepaard met een heerlijke lunch met bijpassende lokale wijnen. Ik leerde de wijnen goed kennen en nam deze mee naar huis. Tijdens avonden met familie en vrienden vertelde ik graag over de wijnen en de wijnhuizen, wat begon als een vrijetijdsbesteding groeide uiteindelijk uit tot een bedrijf. 

Met Harderwijn selecteren wij de wijnen en wijnhuizen met zorg. Kwaliteit, waardering, exclusiviteit en een persoonlijke relatie staan voorop. Deze specialisatie is geen overbodige luxe in landen die zo rijk zijn aan druivensoorten en waar op hoog niveau gewerkt wordt.

Wij hopen de komende jaren nog veel meer topwijnen te ontdekken en op te nemen in onze collectie.

Over Roliena

Mijn passie voor wijn is een aantal jaren geleden ontstaan. Mijn man kookt graag en steeds vaker kwam het voor dat de tafel regelmatig vol zat met vrienden. De juiste wijnen selecteren bij gerechten is vaak lastig. Inmiddels hoeven wij hiervoor geen advies meer in te winnen. 

Wijn is beleven. Hoe beter je ruikt en hierin geoefend raakt, hoe meer aroma's je ontdekt in de wijn. En hoe beter je leert proeven, hoe meer je de wijnen leert kennen. Van lichte tot meer complexere wijnen. 

Met onze wijnen willen wij een bijdrage leveren aan jouw beleving. Of je nu een wijnkenner bent of niet, het gaat om jouw eigen smaakbeleving. Onze visie is dat wijn toegankelijk moet zijn voor iedereen.

Onze webshop

Wij besteden veel aandacht aan het selecteren van de wijnen. Wijnen van uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, afkomstig van lokale wijnboeren uit het noorden van Italië, Portugal en Duitsland: dat is waar Harderwijn voor staat. Ons brede assortiment aan portwijnen maakt ons uniek. 

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen!

Wil jij weten hoe lang je wijn kunt bewaren, wat het verschil is tussen sherry en port, waarom sommige wijnen duur zijn? Ieder maand schrijven wij over een bepaald thema en kun jij meer leren over wijn. Wil je deze wijnweetjes niet missen? Schrijf je dan in en je mis geen informatie.